InspiratieHomepage

De 3 V’s met “Succes” als intrinsieke waarde

De 3 V’s met “Succes” als intrinsieke waarde 

Om succesvol te kunnen zijn geloof ik in een intrinsiek, authentiek en immaterieel “waypoint” Dit waypoint geven we de vorm en inhoud die jij voor ogen hebt. Natuurlijk zijn er materiële zaken aan succes gekoppeld. Echter wanneer ze leidend worden, gaan ze je leven op een oncontroleerbare en onhanteerbare wijze beheersen. Je zal geen rust meer kennen.

Om tot een sustainable waypoint te komen werk ik met de V3 methodiek.

1. Valideer je idee, doel of verlangen

2. Vergroot je volledige vermogen

3. Verzeker je van succes.

1. Valideer je idee, doel of verlangen

De waarde of kwaliteit van je idee valt samen met jouw ambitie, persoonlijke purpose en de vraag en context in de markt. Met tientallen jaren ervaring in de advertising business, heb ik honderden ideeën en doelen beoordeeld en verbeterd. Echter het hoeft niet per definitie een zakelijk doel, idee of verlangen te zijn. Je kunt ook privékwesties aan de orde willen stellen.

Het kan bijvoorbeeld zijn dat je wilt nadenken over je toekomst nadat je de zaak verkocht hebt. Tot dat moment heb je altijd hard gewerkt en je kunt het effect van heel veel vrije tijd  nog niet overzien. Wellicht heb je hier jaren over gefantaseerd en wordt het tijd om je verlangen of fantasie te toetsen aan de realiteit. We kunnen er samen naar kijken.

Wanneer het een zakelijk idee is, bijvoorbeeld het introduceren van een nieuw product of een nieuwe dienst dan kunnen we dat idee onder geheimhoudingsverklaring uitwerken met een team van deskundigen. Dat team kan bestaan uit strategen, commerciëlen, marketeers, creatieven en wellicht een collega ondernemer. In dit proces kan ik je met mijn ervaring en netwerk goed begeleiden. 

De validatie van je idee of je verlangen hangt mede af van jouw vermogen om het idee te concretiseren. Vanzelfsprekend is je vermogenstoestand daarbij van groot belang.

2. Vergroot je volledige vermogen

Vermogen gaat wat mij betreft over veel meer dan alleen geld. Jouw vermogen is in gezonde balans opgebouwd in relatie met de volgende vermogensbestanddelen: waarden & normen (kernkwaliteiten en gedrag), gezondheid, familie, vrienden, levensvreugde/energie, je omgeving en geld.

Wellicht loop je met het verlangen om je vermogen te vergroten door gezonder te leven.  Of je wilt een situatie binnen je gezin verbeteren, je wilt je familie op de juiste plek zetten, weer nieuwe energie en levensvreugde opdoen, je relatie met geld verbeteren of je wederkerigheid met je omgeving of de maatschappij vergroten.

Werken aan je vermogen draagt altijd bij aan alle aspecten van welzijn, vader/moeder zijn maar ook partner of ondernemer zijn. Laten we eerlijk zijn, je kunt het zakelijk gezien nog zo goed doen maar wanneer het contact met je kinderen niet goed is of je bent bang  dat je levenspartner bij een scheiding aanspraak wil maken op een deel van je bedrijf, dan ben je niet vrij in het maken van keuzes. 

Ook  wanneer je geen of weinig tijd en energie hebt, je je verveelt of je continu ergert aan mensen of collega’s dan wordt het tijd om aan je vermogen te werken.  

Een goede balans in je vermogen maakt je energiek en weerbaar.

Je voorziet problemen voordat ze er zijn. Het gaat goed met je gezin en vrienden en je vindt tijd voor ontspanning. Zakelijk ben je slagvaardig en een goede zakenpartner waardoor je risicoanalyses scherp en actueel zijn en je een goede balans hebt in cash in en cash out. Kortom je hebt balans in je vermogen.

3. Verzeker je van succes.

We geven vorm aan jouw waypoint op basis van immateriële waarden, bijvoorbeeld:

Onafhankelijkheid, vrijheid, rust, respect, eerlijkheid, moed…. succes ….

Deze waarden zijn nu generiek en vormen de basis voor jouw waypoint niet alleen zakelijk maar ook privé. Hoe zien ze er specifiek voor jou uit ? 

Succes op “de Goede” manier betekent:

Slagen in het bereiken van je doel, je idee of je verlangen omdat jij deze valideert en afstemt op jouw geoptimaliseerde vermogen.

Je zult je krachtig voelen, je energie stroomt, je geniet weer en je omgeving beweegt met je mee.

Als dat is wat jij wilt, dan nodig ik je graag uit voor een gesprek.Purpose voor werknemers & bedrijven!

Levensvreugde en ondernemen

Jouw bedrijf & De Goede Coaching

Waarden zijn ultiem belangrijk!

Reviews

Angst om te Falen Angst voor Succes

5 Haperingen bij ondernemers

Waarden, Normen & Principes

Ondernemen en Familie