InspiratieHomepage

5 Haperingen bij ondernemers

5 Haperingen bij ondernemers


Iedere ondernemer kent tijden van voor- en tegenspoed.

De afgelopen drie jaar waren extreem uitdagende jaren, ook voor mij.

Ze hebben enorm veel aanpassingsvermogen gevraagd van iedere ondernemer en dat heeft bij velen gezorgd voor de nodige haperingen in het ondernemerschap of in de persoonlijke ontwikkeling.

Vervelend maar niet onoverkomelijk. Ook hiermee kunnen we constructief aan de slag.

Neem vrijblijvend contact met me op wanneer je jezelf in één van deze vijf haperingen herkent;


1. Externe factoren

Ik verlies controle!

Oncontroleerbare externe factoren hebben grote impact op je onderneming. Je ondervindt betalingsproblemen; je had een personeelsoverschot of een tekort aan personeel, terwijl je personeel een belangrijk onderdeel is van je bedrijfskapitaal enz.


2. Structuur

Ik raak uit verbinding ?!

Het verlies van eigen structuur in de hectiek van de tijd en daarmee de verbinding met jezelf verliezen. Mogelijk is dit verergerd door thuiswerk en lockdowns. Het creëert een gevoel van gebrek aan leiding kunnen geven en regie kunnen voeren. Ook privé zijn structuur en houvast grotendeels verdwenen en er is weinig tot geen gelegenheid meer om op te laden.

3. Innovatie

Waar begin ik ?

Al voor de corona-crisis waren er grote veranderingen gaande. De verschuiving van materieel IP naar immaterieel IP. Nieuwe product- of serviceontwikkeling Sustainability, logistiek, product- en merkbeleving, customer journeys, employer branding, enz. 

4. Investeren

Welk risico loop ik ?

Wat als er straks weer een lockdown is en de markt tot stilstand komt. Wat als ik straks geen geschikt personeel kan vinden en aannemen, er geen grondstoffen- levering meer is, enz.

5. Reflecteren

Wie kan me bijstaan?

Je staat al geruime tijd in de overlevingsmodus, wellicht door crisis op de zaak of door succes in je privésituatie. De relatie met je zakenpartner staat onder druk. Er zijn problemen met investeerders. Je kunt je privé en zakelijke relaties niet meer de nodige aandacht geven. Met wie kan ik in gesprek zonder dat er een vorm van afhankelijkheid of directe betrokkenheid is?

Optimaal ondernemen.

Omdat je leven als ondernemer af en toe hapert is het uiterst gezond om je in een periode van een gebrek aan vermogen te spiegelen aan de huidige realiteit. Met een gelijkwaardige gesprekspartner kan je werken aan het optimaliseren en valideren van je doelen door middel van het vergroten van je vermogen. Purpose voor werknemers & bedrijven!

Levensvreugde en ondernemen

Jouw bedrijf & De Goede Coaching

Waarden zijn ultiem belangrijk!

Reviews

Angst om te Falen Angst voor Succes

De 3 V’s met “Succes” als intrinsieke waarde

Waarden, Normen & Principes

Ondernemen en Familie